Min elskede mormor – hvad du kan lære af hendes historie

Min elskede mormor gik bort for nogle år siden, jeg savner hende stadig meget ofte. Hun var det sødeste, rareste og mest uselviske menneske jeg nogensinde har mødt.

Hun var en blid sjæl som altid tænkte på andre – hvilket desværre også resulterede i, at hun blev syg af hendes job i starten af 90érne. Hun blev Manio-Despressiv (i dag hedder det bipolar), noget som nok altid har lagt inde i hende, men sygdommen blev udløst af hendes arbejde.

Hun arbejde på et plejehjem og passede de ældre beboere. Hun elskede at hjælpe, og være der for dem som var ensomme. Men tiderne skiftede og de fik mere og mere travlt på plejehjemmet. Hun havde det så dårligt med at hun ikke havde tid til at tage sig ordentligt af dem som havde brug for hende – det gjorde ondt på hende, rigtig ondt. Ja faktisk var det presset på jobbet, travlheden og det at hun ikke følte at hun kunne gøre hendes job ordentligt, der udløste hendes forfærdelige sygdom. Fordi hende hjerte blødte for de ældre, blev hun efter arbejdstid og tilbragte kvalitetstid med dem, det gik ud over hendes familie og fritid og kollegaerne var meget utilfredse med at hun lagde så meget tid og hjerte i hendes arbejde (måske fordi de ikke selv gjorde?)

Jeg tør slet ikke tænke på folk som er lige så godhjertede som hende, der i dag arbejder på plejehjem. For hvis vi sammenligner med i dag, så har de jo 10X så travlt som i 90érne…

Min pointe med denne lille historie er at du skal passe på dig selv! Hvis du i dag sidder i et job du ikke har det godt med, et job hvor du har for travlt og ikke kan have dit hjerte med, så er det op til dig at ændre det. Inden du bliver syg af det. Mange går ned med stress, nogle med angst og nogle det der er endnu værre…

SÅ PAS NU PÅ DIG SELV! Du er den eneste der kan sige fra…

For lige at gøre historien færdig, så blev min mormor indlagt på et psykiatrisk hospital, og var der et godt stykke tid. Det tog hårdt på hendes 4 børn og hendes mand derhjemme, men hun kom hjem igen og blev ok. Hun fik kun 1 tilbagefald, men kom aldrig tilbage på arbejdsmarkedet. Resten af hendes liv tog hun noget meget stærk medicin, som svækkede hendes krop meget. Medicinen var muligvis skyld i hendes død som 81-årig, men det vides ikke med sikkerhed.

Jeg nåede heldigvis at opleve en fantastisk mormor i mange år, som altid var der for mig og alle hendes 9 børnebørn. Hun vil for altid være savnet <3

Min dejlige mormor og lillebror – et fantastisk minde… 

Kristian (min bror) lærte min mormor at kaste håndtegn ;-)

Min dejlige mormor og lillebror – et fantastisk minde… 
Kristian (min bror) lærte min mormor at kaste håndtegn 😉

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *